Recept

Grilované telecí kotlety

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (87%)
ID receptu: 58613
Kategorie: Maso

Ingredience

1,5 polévková lžíce Olej rostlinný
800 g Telecí kotlety
Na marinádu
1 kávová lžička Citronová kůra
2 polévková lžíce Citronová šťáva
60 ml Olej olivový
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
Na omáčku
1 kávová lžička Balsamico ocet
2 stroužek Česnek
0,5 ks Cibule
1 ks Citrony
50 g Hrozinky
1,5 polévková lžíce Olej rostlinný
1 ks Paprika žlutá
1 ks Pomeranče
200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
2 polévková lžíce Rajčatový protlak
1 polévková lžíce Sirup kukuřičný
0,3 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 524 kcal
Kilojoule 2 192kJ
5% Sacharidy 17 g
140% Tuky 105 g
15% Sodík 309 mg
78% Bílkoviny 44 g

Grilované telecí kotlety postup přípravy receptu:

1

V misce promícháme citronovou šťávu, nastrouhanou citronovou kůru, pepř a olej. Kotlety o síle asi 2 cm očistíme a po obou stranách potřeme marinádou. Pod fólií necháme maso asi 3 hodiny marinovat.

2

Marinované kotlety vložíme na rošt potřený olejem a grilujeme z každé strany nejprve 2 minuty zprudka, poté zmírníme teplotu a po každé straně grilujeme další 3 minuty. Během grilování potíráme maso marinádou.

3

Kotlety podáváme přelité omáčkou barbecue.

4

Na omáčku pokrájíme na jemno cibuli, prolisujeme česnek, hrozinky sekáme nahrubo. Papriky opečeme, sloupneme, zbavíme semínek a nakrájíme na kousky. Kůru z citronu a pomeranče nastrouháme. V rendlíku na oleji zpěníme cibuli, přidáme česnek a chvilku ještě smažíme. K cibuli přidáme kukuřičný sirup, rajčatový protlak, rozdrcená rajčata v nálevu, ocet, worcester a dobře promícháme. Poté vmícháme zbylé suroviny a na mírném plameni za stálého míchání vaříme alespoň 15 – 20 minut.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept