Hovězí plátky v hořčičné marinádě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí plátky v hořčičné marinádě
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 58615 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Hořčice staroanglická |
1 kg | Hovězí kýta |
50 ml | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
Na cibuli | |
---|---|
600 g | Cibule |
40 ml | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Sůl |
Na vinnou marinádu | |
1 stroužek | Česnek |
2 kávová lžička | Mouka kukuřičná |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1,5 polévková lžíce | Sójová omáčka |
0,3 kávová lžička | Sůl |
0,5 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
150 ml | Víno červené |
100 ml | Voda pitná |
1,5 polévková lžíce | Worcester |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 145,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 28,9mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,1mg |
Vitamín E | 7,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hovězí kýta, Olej rostlinný, Cibule, Olej rostlinný, Sůl, Česnek, Sůl, Tymián čerstvý, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice staroanglická, Olej olivový, Mouka kukuřičná, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sójová omáčka, Worcester nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Hovězí plátky v hořčičné marinádě postup přípravy receptu:
1 | V misce promícháme prolisovaný česnek, olivový olej, hořčici. Očištěnou hovězí kýtu potřeme hořčičnou marinádou z obou stran a pod fólií necháme alespoň hodinu odležet. |
2 | Cibuli rozpůlíme a nakrájíme na plátky, vložíme do rozehřátého oleje a pod poklicí na mírném plameni dusíme asi 8 minut. Poté zvýšíme teplotu a za stálého míchání smažíme, až cibule zezlátne. Následně k cibuli přilijeme vinnou omáčku, sůl a provaříme. |
3 | Na vinnou omáčku při mírném plameni svaříme víno, jemně posekané lístky tymiánu, sůl, pepř, worcester, sójovou omáčku a prolisovaný česnek. Ve vodě rozmícháme kukuřičnou mouku a zahustíme jí omáčku. Na mírném plameni povaříme do zhoustnutí asi 5 minut. |
4 | Odleželé maso položíme na rošt, který jsme potřeli olejem a zhruba 15 minut grilujeme pod grilem, který jsme předehřáli na střední teplotu. Během grilování maso potíráme olejem a otočíme. |
5 | Grilované maso šikmým řezem nakrájíme a zdobíme vinnou cibulí. |
Poznámka
Servírujeme teplé.