Grilované kotlety v medu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 27 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilované kotlety v medu
Celkový čas: | 27 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 58616 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
400 g | Med včelí |
30 ml | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
800 g | Telecí kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 83g |
---|---|
Cholesterol | 160,0mg |
Draslík | 705,6mg |
Vláknina | 433,3mg |
Vitamín A | 74,1mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Med včelí, Olej rostlinný, Sůl, Telecí kotlety mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilované kotlety v medu postup přípravy receptu:
1 | Očištěné kotlety osolíme a opepříme. Med rozehřejeme, aby byl tekutý, poté do něj vmícháme chilli koření. Medem důkladně kotlety z obou stran potřeme a pod fólií necháme alespoň 3 hodiny marinovat. |
2 | Odleželé kotlety rozložíme na grilovací mřížku, kterou jsme potřeli olejem, v grilu předehřátém na střední teplotu pečeme po každé straně asi 5 – 6 minut. Během grilování maso potíráme zbylým medem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.