Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58617

Ingredience

2 ks Chilli paprička
4 polévková lžíce Olej olivový
80 g Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
6 stroužek Česnek
600 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 73 kcal
Kilojoule 305kJ
3% Sacharidy 10 g
3% Tuky 2 g
10% Sodík 210 mg
11% Bílkoviny 6 g

Katalánské žampiony postup přípravy receptu:

1

Červené chilli papričky rozkrojíme a pod tekoucí vodou pečlivě odstraníme jadérka, která jsou její nejpálivější částí. Dužinu nakrájíme na tenké proužky.

2

Žampiony očistíme navlhčeným papírovým ubrouskem. Větší hlavičky překrojíme na půlky nebo na čtvrtky.

3

Oloupané stroužky česneku pokrájíme na velmi tenké plátky, z části petrželové natě otrháme lístky a ostrým nožem je rozkrájíme nadrobno.

4

Několik celých snítek uschováme na ozdobu hotového pokrmu.

5

V široké pánvi rozehřejeme olej, na kterém prudce restujeme žampiony chilli papričku a česnek. Po 4 minutách přidáme nasekanou petrželku a ještě 2 minuty opékáme.

6

Hotový pokrm osolíme, ozdobíme snítkami petrželky a ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Chceme-li mít žampiony opravdu ostré, přidáme do jídla nasekaná jadérka chilli papriček.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept