Katalánské žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Katalánské žampiony
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58617 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
6 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
80 g | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 686,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Katalánské žampiony postup přípravy receptu:
1 | Červené chilli papričky rozkrojíme a pod tekoucí vodou pečlivě odstraníme jadérka, která jsou její nejpálivější částí. Dužinu nakrájíme na tenké proužky. |
2 | Žampiony očistíme navlhčeným papírovým ubrouskem. Větší hlavičky překrojíme na půlky nebo na čtvrtky. |
3 | Oloupané stroužky česneku pokrájíme na velmi tenké plátky, z části petrželové natě otrháme lístky a ostrým nožem je rozkrájíme nadrobno. |
4 | Několik celých snítek uschováme na ozdobu hotového pokrmu. |
5 | V široké pánvi rozehřejeme olej, na kterém prudce restujeme žampiony chilli papričku a česnek. Po 4 minutách přidáme nasekanou petrželku a ještě 2 minuty opékáme. |
6 | Hotový pokrm osolíme, ozdobíme snítkami petrželky a ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Chceme-li mít žampiony opravdu ostré, přidáme do jídla nasekaná jadérka chilli papriček.