Karbanátky z hovězího masa ve švestkové marinádě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karbanátky z hovězího masa ve švestkové marinádě
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 58618 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kg | Hovězí maso mleté |
0,3 kávová lžička | Kmín mletý |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
70 g | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
30 ml | Voda pitná |
Na marinádu | |
---|---|
1 ks | Anýz |
1 ks | Chilli paprička |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
60 g | Cukr krupice |
150 g | Džem švestkový |
1 kávová lžička | Mouka kukuřičná |
0,5 kávová lžička | Sůl |
60 ml | Voda pitná |
1 polévková lžíce | Worcester |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 155,0mg |
Draslík | 933,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,5mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí maso mleté, Strouhanka, Sůl, Voda pitná, Chilli paprička, Citronová šťáva, Cukr krupice, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Pepř černý mletý, Džem švestkový, Mouka kukuřičná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Anýz, Worcester nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Karbanátky z hovězího masa ve švestkové marinádě postup přípravy receptu:
1 | V míse promícháme mleté hovězí maso, jemně nakrájenou cibuli, sůl, pepř, kmín, strouhanku, vodu a vypracujeme kompaktní hmotu. Směs pod fólií necháme v chladničce zhruba 1 hodinu. |
2 | Ze směsi tvarujeme karbanátky, které potřeme švestkovou marinádou. Vložíme na plech s pečicím papírem a grilujeme na grilu, který jsme předehřáli na vysokou teplotu, z každé strany zhruba 7 minut. Během grilování karbanátky otáčíme a potíráme marinádou. |
3 | Na švestkovou marinádu smícháme v rendlíku švestkový džem, cukr, worcester citronovou šťávu, drobně pokrájenou chilli papričku bez semínek, sůl a anýzovou hvězdičku. Ve vodě rozmícháme kukuřičnou mouku. Švestkovou směs za stálého míchání vaříme na mírném plameni asi 4 minuty, poté přilijeme vodu s moukou a opět mícháme a vaříme zhruba 4 minuty. |
Poznámka
Servírujeme teplé.