Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 58619
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

50 g Bazalka
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
250 g Polenta
30 g Šalvěj
1 kávová lžička Sůl
30 g Tymián
1 l Zeleninový vývar

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 219 kcal
Kilojoule 915kJ
9% Sacharidy 33 g
11% Tuky 8 g
34% Sodík 680 mg
8% Bílkoviny 4 g

Polenta s bylinkami postup přípravy receptu:

1

Oprané a osušené bylinky – tymián, šalvěj i bazalku posekáme nadrobno. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky a do měkka je opečeme na rozehřátém másle. Nastrouháme Parmezán.

2

Ve větším širokém rendlíku přivedeme k varu zeleninový vývar. Když zažne vřít, vsypeme za stálého míchání polentu a vaříme 15 minut, až se kaše přestane lepit na stěny kastrolu. Nepřestáváme míchat, aby se nevytvořily žmolky a kaše se nepřipekla ke dnu. Přidáme nasekané bylinky, opečenou cibuli s česnekem, strouhaný Parmezán, osolíme a opeříme.

3

Mělkou misku o velikost 20 x 30 cm vymažeme olejem, lžící do ní přendáme polentu, povrch uhladíme a necháme přibližně 20 minut chladit.

4

Vystydlou polentu nakrájíme na čtverce a prudce grilujeme asi 5 minut po každé straně.

5

Pokud použijeme ke grilování plech, lehce jej potřeme olejem a rozpálíme, až začne stoupat kouř. Vložíme porce polenty a grilujeme z každé strany 3 minuty, až se okraje začnou trochu připékat.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept