Jednoduchý recept

Rýžové válečky s chřestem a šunkou

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 24 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 4 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 58622
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

80 g Chřest zelený
40 ml Ocet rýžový
20 g Řasa Nori
300 g Rýže dušená
4 g Sůl
60 g Šunka dušená
200 ml Voda pitná
15 g Wasabi pasta

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 119 kcal
Kilojoule 500kJ
6% Sacharidy 20 g
2% Tuky 1 g
25% Sodík 508 mg
9% Bílkoviny 5 g

Rýžové válečky s chřestem a šunkou postup přípravy receptu:

1

Zelený chřest očistíme, omyjeme, nakrájíme na kratší špalíčky, vložíme do kastrůlku, zalijeme vodou, osolíme a povaříme 4 minuty. Scedíme, necháme okapat. Z dušené rýže vytvarujeme 4 válečky, navrch každého válečku položíme špalíček chřestu, srolovaný plátek šunky, ovineme proužkem řasy nori a zpevníme rozdrceným zrnkem dušené rýže.

2

Válečky upravíme na talířky, potřeme pastou wasabi, pokapeme octem a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept