Recept

Mozzarella zapečená v toustu

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 58624
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

30 g Ančovičky konzervované
40 g Bazalka
8 krajíc Chléb toastový
60 g Máslo čerstvé
8 polévková lžíce Mléko polotučné
250 g Mozzarella
4 polévková lžíce Olej olivový

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 599 kcal
Kilojoule 2 506kJ
16% Sacharidy 57 g
39% Tuky 29 g
44% Sodík 887 mg
47% Bílkoviny 27 g

Mozzarella zapečená v toustu postup přípravy receptu:

1

Ančovičky vyjmeme z konzervy, přendáme do misky a zalijeme třemi lžícemi mléka, které z nich vytáhne sůl. Mozzarellu osušíme a rozkrájíme na tenké plátky, máslo necháme změknout. V hrníčku vidličkou rozšleháme vejce s pěti lžícemi mléka a špetkou soli. Ančovičky vyjmeme z mléka, osušíme papírovým ubrouskem, pokrájíme nadrobno a utřeme se změklým máslem.

2

Z toastového chleba odkrojíme kůrky, krajíčky namažeme ančovičkovým máslem a úhlopříčně je rozkrojíme. Na polovinu trojúhelníků položíme plátky Mozzarelly a přikryjeme zbývajícím chlebem. Sendviče vložíme do hlubší mísy, zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem a necháme nasáknout. Alespoň jednou je obrátíme, chléb musí vsát všechnu tekutinu.

3

Ve velké pánvi rozpálíme olivový olej. Tousty smažíme po částech celkem 5 minut z obou stran. Dáváme pozor, aby se Mozzarella zahřála a roztavila, nesmí se však roztékat po celé pánvi.

4

Opečené tousty vyjmeme z pánve, necháme okapat na papírovém ubrousku, ozdobíme je lístky bazalky a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Máme-li zapékač na sendviče, zredukujeme množství použitého tuku i vaječné směsi. Na přípravu sendvičů můžeme použít i jiné druhy pečiva.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept