Jednoduchý recept

Dušená rýže s garnáty

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 19 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 4 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 58625
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

15 ml Citronová šťáva
8 g Cukr krupice
400 g Garnát obecný
40 ml Ocet rýžový
200 g Rýže dušená
4 g Sůl
20 ml Víno rýžové čínské
500 ml Voda pitná
12 g Wasabi pasta

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 225 kcal
Kilojoule 943kJ
5% Sacharidy 17 g
3% Tuky 2 g
56% Sodík 1 g
51% Bílkoviny 29 g

Dušená rýže s garnáty postup přípravy receptu:

1

Celé garnáty vložíme do kastrůlku, zalijeme vodou, osolíme a vaříme 4 minuty. Scedíme, necháme vychladnout. Vývar si ponecháme. Do misky nalijeme rýžové víno, ocet, 50 ml vývaru z garnátů, citronovou šťávu, přidáme cukr a promícháme. Do této směsi vložíme garnáty a marinujeme asi 15 minut. Poté je vyloupneme, u ocasu nařízneme a vyjmeme střívko.

2

Z dušené rýže vytvoříme na talířcích kopečky, pokapeme troškou marinády, potřeme pastou wasabi, obložíme garnáty a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept