Dušená rýže s houbami shiitake - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 19 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená rýže s houbami shiitake
Celkový čas: | 19 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58626 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
100 g | Citrony |
30 ml | Ocet rýžový |
10 g | Olej olivový extra panenský |
150 g | Pórek |
200 g | Rýže dušená |
150 g | Shiitake houby |
8 g | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 222,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 7,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Rýže dušená, Shiitake houby mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet rýžový , Olej olivový extra panenský, Pórek, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená rýže s houbami shiitake postup přípravy receptu:
1 | Houby očistíme papírovou utěrkou, odkrojíme nožičky, klobouky na špičce nařízneme do kříže, pórek podélně rozkrojíme a nakrájíme na delší nudličky. V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme houby a smažíme zhruba 4 minuty, až houby změknou. Po dvou minutách přisypeme pórek a dosmažíme spolu s houbami. |
2 | Z dušené rýže vytvarujeme na talířcích kopečky, pokapeme octem, navrch kopečků položíme klobouky hub, posypeme mořskou solí, obložíme pórkem a doplníme osminkou citronu. Každý strávník si pokape pokrm citronovou šťávou sám. |
Poznámka
Servírujeme teplé.