Jednoduchý recept

Dušená rýže s houbami shiitake

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 19 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 4 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 58626
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

100 g Citrony
30 ml Ocet rýžový
10 g Olej olivový extra panenský
150 g Pórek
200 g Rýže dušená
150 g Shiitake houby
8 g Sůl mořská

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 119 kcal
Kilojoule 497kJ
6% Sacharidy 23 g
3% Tuky 3 g
44% Sodík 885 mg
5% Bílkoviny 3 g

Dušená rýže s houbami shiitake postup přípravy receptu:

1

Houby očistíme papírovou utěrkou, odkrojíme nožičky, klobouky na špičce nařízneme do kříže, pórek podélně rozkrojíme a nakrájíme na delší nudličky. V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme houby a smažíme zhruba 4 minuty, až houby změknou. Po dvou minutách přisypeme pórek a dosmažíme spolu s houbami.

2

Z dušené rýže vytvarujeme na talířcích kopečky, pokapeme octem, navrch kopečků položíme klobouky hub, posypeme mořskou solí, obložíme pórkem a doplníme osminkou citronu. Každý strávník si pokape pokrm citronovou šťávou sám.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept