Zdravý recept

Dušená rýže s tuňákem

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 58627

Ingredience

50 ml Ocet rýžový
200 g Rýže dušená
8 g Sůl mořská
150 g Tuňák obecný
200 ml Voda pitná
15 g Wasabi pasta

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 124 kcal
Kilojoule 521kJ
4% Sacharidy 14 g
2% Tuky 2 g
47% Sodík 948 mg
18% Bílkoviny 10 g

Dušená rýže s tuňákem postup přípravy receptu:

1

Syrový filet z tuňáka zbavíme kůže, případné kostičky odstraníme pinzetou a maso nakrájíme přes vlákno na velmi tenké plátky. Do misky nalijeme ocet, vodu, promícháme, ruce si namočíme v octové vodě. Namočenýma rukama vytvarujeme z dušené rýže pevné kopečky, upravíme na talířky, potřeme troškou pasty wasabi a povrch zakryjeme plátkem tuňáka. Podle chuti posypeme mořskou solí.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept