Recept

Pomerančové muffiny s čokoládou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 58629
Kategorie: Muffiny

Ingredience

Na vytření a vysypání formy
2 polévková lžíce Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
Těsto
70 g Čokoláda hořká
100 g Cukr krupice
80 g Kandovaná pomerančová kůra
1 ks Kypřící prášek do pečiva
280 g Mouka polohrubá
2 ks Pomeranče
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
2 polévková lžíce Višně kandované
2 dl Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 685 kcal
Kilojoule 2 865kJ
34% Sacharidy 122 g
24% Tuky 18 g
7% Sodík 143 mg
23% Bílkoviny 13 g

Pomerančové muffiny s čokoládou postup přípravy receptu:

1

Formu na 12 kusů muffin vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou.

2

Omyjeme a osušíme dva pomeranče. Jeden rozkrojíme na polovinu, vyjmeme semínka a nakrájíme tenké plátky. Druhý pomeranč vymačkáme (potřebujeme 1 dl šťávy). Do mísy prosejeme polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva, přidáme cukr, sůl, nadrobno pokrájenou kandovanou pomerančovou kůru, na kousky nasekanou hořkou čokoládu a kandované višně. Vše promícháme. V druhé misce vyšleháme vejce se smetanou. Tekutou směs přilijeme k sypké směsi a vše důkladně promícháme. Těsto nalijeme do formiček přibližně do dvou třetin. Na každou muffinu položíme plátek pomeranče, který mírně zatlačíme do těsta. Muffiny vložíme do trouby, předem vyhřáté na 180°C. Pečeme přibližně 20 - 25 minut do zlatova. Upečené muffiny necháme asi 3 minuty vychladnout, opatrně je vyjmeme z formy, vložíme do papírových košíčků a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept