Jednoduchý recept

Jihočeský vepřový biftek

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 58630

Ingredience

2 ks Citrony
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 dl Olej olivový
4 špetka Pepř černý mletý
4 špetka Sůl
600 g Vepřová panenka

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 284 kcal
Kilojoule 1 187kJ
7% Sacharidy 24 g
10% Tuky 7 g
30% Sodík 593 mg
60% Bílkoviny 34 g

Jihočeský vepřový biftek postup přípravy receptu:

1

Nakrájené bifteky odblaníme, dlaní naklepeme. Polijeme olejem a necháme v lednici odpočinout nejméně 180 minut.

2

Následně bifteky osolíme, opepříme, posypeme moukou. V teflonové pánvi rozpálíme olej, vložíme bifteky a opékáme je po obou stranách 5 minut.

3

Teplé bifteky rozdělíme na jednotlivé talíře. Na každý talíř přidáme půlku citrónu na dochucení.

Poznámka

Podáváme jako hlavní teplé jídlo. Vhodnou přílohou jsou smažené hranolky, opékané brambory a zelenina.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept