Jihočeský vepřový biftek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jihočeský vepřový biftek
Jihočeský vepřový biftek
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 58630 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Citrony |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 dl | Olej olivový |
4 špetka | Pepř černý mletý |
4 špetka | Sůl |
600 g | Vepřová panenka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 73,5mg |
Draslík | 854,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 15,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Sůl, Vepřová panenka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jihočeský vepřový biftek postup přípravy receptu:
1 | Nakrájené bifteky odblaníme, dlaní naklepeme. Polijeme olejem a necháme v lednici odpočinout nejméně 180 minut. |
2 | Následně bifteky osolíme, opepříme, posypeme moukou. V teflonové pánvi rozpálíme olej, vložíme bifteky a opékáme je po obou stranách 5 minut. |
3 | Teplé bifteky rozdělíme na jednotlivé talíře. Na každý talíř přidáme půlku citrónu na dochucení. |
Poznámka
Podáváme jako hlavní teplé jídlo. Vhodnou přílohou jsou smažené hranolky, opékané brambory a zelenina.