Ostrý biftek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 185 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ostrý biftek
Celkový čas: | 185 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 180 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 58632 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Citrony |
1 kávová lžička | Majoránka |
4 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
200 g | Smetana |
4 špetka | Sůl |
600 g | Vepřová panenka |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 74,0mg |
Draslík | 840,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 51,9mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Citrony, Majoránka, Sádlo škvařené, Sůl, Vepřová panenka, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Smetana nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Ostrý biftek postup přípravy receptu:
1 | Bifteky osolíme, opepříme, lehce naklepeme. Vložíme do vhodné nádoby a v lednici necháme tři hodiny odležet. V pánvi na rozpáleném sádle opékáme po obou stranách 5 minut. Měkké bifteky vybereme z pánve a rozdělíme na jednotlivé talíře. |
2 | Do výpeku přidáme na tenké plátky pokrájený česnek a drobně nasekanou chilli papričku. Zalijeme trochou vody, promícháme, stáhneme ze sporáku. Do výpeku opatrně za stálého míchání vlijeme smetanu, posypeme majoránkou. Zamícháme a omáčkou polijeme talíře s bifteky. ke každé porci přidáme čtvrtku citrónu, s vhodnou přílohou podáváme. |
Poznámka
Servírujeme jako hlavní teplé jídlo. Vhodnou přílohou jsou smažené hranolky a zelenina. Na přípravu omáčky můžeme použit také jogurt.