Jednoduchý recept

Ostrý biftek

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 185 minut
Doba přípravy: 180 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 58632
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
1 ks Citrony
1 kávová lžička Majoránka
4 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
200 g Smetana
4 špetka Sůl
600 g Vepřová panenka
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 246 kcal
Kilojoule 1 028kJ
2% Sacharidy 6 g
15% Tuky 11 g
30% Sodík 594 mg
57% Bílkoviny 32 g

Ostrý biftek postup přípravy receptu:

1

Bifteky osolíme, opepříme, lehce naklepeme. Vložíme do vhodné nádoby a v lednici necháme tři hodiny odležet. V pánvi na rozpáleném sádle opékáme po obou stranách 5 minut. Měkké bifteky vybereme z pánve a rozdělíme na jednotlivé talíře.

2

Do výpeku přidáme na tenké plátky pokrájený česnek a drobně nasekanou chilli papričku. Zalijeme trochou vody, promícháme, stáhneme ze sporáku. Do výpeku opatrně za stálého míchání vlijeme smetanu, posypeme majoránkou. Zamícháme a omáčkou polijeme talíře s bifteky. ke každé porci přidáme čtvrtku citrónu, s vhodnou přílohou podáváme.

Poznámka

Servírujeme jako hlavní teplé jídlo. Vhodnou přílohou jsou smažené hranolky a zelenina. Na přípravu omáčky můžeme použit také jogurt.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept