Recept

Špízy z marinovaného bůčku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 26 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 6 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 58634

Ingredience

800 g Hovězí bok
Na marinádu
2 polévková lžíce Citronová šťáva
3 polévková lžíce Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
Na omáčku
100 ml Arašídová omáčka
3 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 434 kcal
Kilojoule 1 815kJ
1% Sacharidy 4 g
34% Tuky 26 g
13% Sodík 264 mg
81% Bílkoviny 46 g

Špízy z marinovaného bůčku postup přípravy receptu:

1

Bůček bez kůže z obou širších stran po povrchu nařízneme do mřížky. Špejle namočíme do vody.

2

V misce promícháme citronovou šťávu, olej, pepř a sůl. Směsí potřeme maso po obou stranách a pod fólií necháme v míse alespoň 3 hodiny marinovat.

3

V mezičase připravíme omáčku z citronové šťávy, arašídového oleje a arašídové omáčky.

4

Odleželé maso nakrájíme na proužky cca 10 x 2 cm a asi 3 mm silné. Proužky napichujeme na špejle a vyrovnáme na plech, vyložený pečicím papírem. Špízy potřeme připravenou omáčkou a necháme ještě asi půl hodiny marinovat. Poté pečeme na grilu, který jsme předehřáli na vysokou teplotu. Během grilování špízy otáčíme. Grilujeme zhruba 3 minuty z každé strany.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept