Špízy z marinovaného bůčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 26 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špízy z marinovaného bůčku
Celkový čas: | 26 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 58634 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Hovězí bok |
Na marinádu | |
---|---|
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Na omáčku | |
100 ml | Arašídová omáčka |
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 82,0mg |
Draslík | 762,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí bok, Citronová šťáva, Olej rostlinný, Sůl, Citronová šťáva, Olej arašídový (podzemnicový) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Arašídová omáčka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špízy z marinovaného bůčku postup přípravy receptu:
1 | Bůček bez kůže z obou širších stran po povrchu nařízneme do mřížky. Špejle namočíme do vody. |
2 | V misce promícháme citronovou šťávu, olej, pepř a sůl. Směsí potřeme maso po obou stranách a pod fólií necháme v míse alespoň 3 hodiny marinovat. |
3 | V mezičase připravíme omáčku z citronové šťávy, arašídového oleje a arašídové omáčky. |
4 | Odleželé maso nakrájíme na proužky cca 10 x 2 cm a asi 3 mm silné. Proužky napichujeme na špejle a vyrovnáme na plech, vyložený pečicím papírem. Špízy potřeme připravenou omáčkou a necháme ještě asi půl hodiny marinovat. Poté pečeme na grilu, který jsme předehřáli na vysokou teplotu. Během grilování špízy otáčíme. Grilujeme zhruba 3 minuty z každé strany. |
Poznámka
Servírujeme teplé.