Recept

Telecí žebírka ve vinné marinádě

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 58636
Kategorie: Maso

Ingredience

1200 g Telecí maso přední
Na vinnou marinádu
1 stroužek Česnek
2 kávová lžička Mouka kukuřičná
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1,5 polévková lžíce Sójová omáčka
0,3 kávová lžička Sůl
0,5 polévková lžíce Tymián čerstvý
150 ml Víno červené
100 ml Voda pitná
1,5 polévková lžíce Worcester

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 630 kcal
Kilojoule 2 637kJ
1% Sacharidy 2 g
26% Tuky 19 g
18% Sodík 354 mg
174% Bílkoviny 98 g

Telecí žebírka ve vinné marinádě postup přípravy receptu:

1

Očištěná telecí žebírka přelijeme vinnou marinádou a necháme v míse alespoň 3 hodiny marinovat.

2

Odleželá žebírka položíme na plech s pečicím papírem a obložíme neoloupanými stroužky česneku. Na grilu předehřátém na střední teplotu grilujeme zhruba 35 minut. Během grilování maso obracíme a potíráme zbylou marinádou.

3

Na vinnou omáčku na mírném plameni svaříme víno, jemně posekané lístky tymiánu, sůl, pepř, worcester, sójovou omáčku a prolisovaný česnek. Ve vodě rozmícháme kukuřičnou mouku a zahustíme s ní omáčku. Na mírném plameni povaříme do zhoustnutí asi 5 minut.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept