Recept

Jehněčí svíčková ve vinné marinádě

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 31 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 16 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 58637

Ingredience

800 g Jehněčí maso
Na vinnou marinádu
2 kávová lžička Mouka kukuřičná
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1,5 polévková lžíce Sójová omáčka
0,3 kávová lžička Sůl
0,5 polévková lžíce Tymián čerstvý
100 ml Voda pitná
150 ml Víno červené
1,5 polévková lžíce Worcester
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 435 kcal
Kilojoule 1 820kJ
1% Sacharidy 2 g
32% Tuky 24 g
3% Sodík 51 mg
39% Bílkoviny 22 g

Jehněčí svíčková ve vinné marinádě postup přípravy receptu:

1

Jehněčí svíčkovou potřeme marinádou a necháme pod fólií asi půl hodiny marinovat. Poté maso na grilu, který jsme předehřáli na střední teplotu, opékáme ze všech stran asi 8 minut. Grilované maso necháme chvilku stát a nakrájíme na plátky o tloušťce asi 2,5 cm. Podáváme polité zbylou vinnou marinádou, kterou jsme zahřáli.

2

Na vinnou omáčku na mírném plameni svaříme víno, jemně posekané lístky tymiánu, sůl, pepř, worcester, sójovou omáčku a prolisovaný česnek. Ve vodě rozmícháme kukuřičnou mouku a zahustíme jí omáčku. Na mírném plameni povaříme do zhoustnutí asi 5 minut.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept