Jednoduchý recept

Bifteky s volským okem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 58638
Kategorie: Maso

Ingredience

600 g Hovězí svíčková
4 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
4 špetka Sůl
Na volské oka
1 dl Olej slunečnicový
4 špetka Paprika mletá sladká
2 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 345 kcal
Kilojoule 1 445kJ
0% Sacharidy 1 g
17% Tuky 13 g
26% Sodík 514 mg
72% Bílkoviny 41 g

Bifteky s volským okem postup přípravy receptu:

1

Z pravé svíčkové nakrájené bifteky odblaníme, trochu naklepeme. Osolíme, opepříme a v pánvi na rozpáleném sádle opečeme po obou stranách 5 minut. Bifteky vybereme z pánve, rozdělíme na jednotlivé talíře.

2

Do jiné pánvi na rozpálený olej rozklepneme opatrně vejce tak, aby zůstala celá. Osmahneme na volská oka. Následovně poklademe na jednotlivé bifteky, osolíme, opepříme. Posypeme mletou paprikou a s vhodnou přílohou podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé jako hlavní jídlo. Vhodnou přílohou jsou smažené hranolky a zelenina. Hodí se také zeleninový salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept