Bifteky s volským okem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bifteky s volským okem
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 58638 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Hovězí svíčková |
4 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
4 špetka | Sůl |
Na volské oka | |
---|---|
1 dl | Olej slunečnicový |
4 špetka | Paprika mletá sladká |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 855,5mg |
---|---|
Cholesterol | 308,6mg |
Draslík | 611,7mg |
Vláknina | 388,1mg |
Vitamín A | 388,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 4,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Sádlo škvařené, Sůl, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bifteky s volským okem postup přípravy receptu:
1 | Z pravé svíčkové nakrájené bifteky odblaníme, trochu naklepeme. Osolíme, opepříme a v pánvi na rozpáleném sádle opečeme po obou stranách 5 minut. Bifteky vybereme z pánve, rozdělíme na jednotlivé talíře. |
2 | Do jiné pánvi na rozpálený olej rozklepneme opatrně vejce tak, aby zůstala celá. Osmahneme na volská oka. Následovně poklademe na jednotlivé bifteky, osolíme, opepříme. Posypeme mletou paprikou a s vhodnou přílohou podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé jako hlavní jídlo. Vhodnou přílohou jsou smažené hranolky a zelenina. Hodí se také zeleninový salát.