Jehněčí roštěná v sójové marinádě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí roštěná v sójové marinádě
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 58639 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Jehněčí maso |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
Na marinádu | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
300 g | Med včelí |
2 polévková lžíce | Sójová omáčka |
Na salsu | |
2 ks | Chilli paprička zelená |
2,5 ks | Cibule červená |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
6 ks | Limetka |
2 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Roketa |
0,3 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 86g |
---|---|
Cholesterol | 160,0mg |
Draslík | 259,7mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 56,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Česnek, Med včelí, Cukr krupice, Limetka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Chilli paprička zelená, Cibule červená, Pepř černý mletý, Roketa mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sójová omáčka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí roštěná v sójové marinádě postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí maso očistíme, okrájíme případný tuk a přelijeme sójovou marinádou. Tu připravíme smícháním sójové omáčky, prolisovaného česneku a rozpuštěného medu. Maso pod fólií necháme alespoň 5 hodin marinovat. |
2 | V mezičase připravíme limetkovou salsu. Cibule nakrájíme nadrobno, chilli papričky zbavíme semínek a pokrájíme na jemno, roketu opláchneme a rozsekáme nahrubo. Limetky oloupeme, rozkrájíme na osminky, odstraníme pecičky a dužinu krájíme nadrobno. V mise promícháme limetky, cibuli, sůl, pepř, cukr, roketu i chilli papričky. Necháme vychladit. |
3 | Odleželé maso položíme na rošt, který jsme potřeli olejem, nejprve několik minut pečeme zprudka, poté teplotu snížíme, maso obrátíme a grilujeme alespoň 8 – 10 minut. Během pečení maso obracíme, potíráme marinádou. |
4 | Podáváme s limetkovou salsou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.