Jednoduchý recept

Telecí řízky s česnekem a smetanou jako minutka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 5864
Kategorie: Maso

Ingredience

3 stroužek Česnek
1 ks Citrony
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Petržel - nať
0,1 l Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
4 plátek Telecí kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 94 kcal
Kilojoule 392kJ
2% Sacharidy 6 g
11% Tuky 8 g
10% Sodík 196 mg
3% Bílkoviny 2 g

Telecí řízky s česnekem a smetanou jako minutka postup přípravy receptu:

1

Maso odblaníme, na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, potřeme česnekem nastrouhaným na jemno a petrželovou natí. Poté je zaprášíme hladkou moukou a opečeme na rozehřátém másle po obou stranách. Řízky poté přendáme na teplý talíř a zakapeme citrónovou šťávou.

2

Do šťávy přidáme máslo, lžičku mouky, osmahneme a zalijeme smetanou. Omáčku necháme přejít varem a poté omáčkou přelijeme řízky.

Poznámka

Jako přílohy podáváme opečené brambory, hlávkový salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept