Jednoduchý recept

Bifteky s ohnivými játry

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 58640
Kategorie: Maso

Ingredience

600 g Hovězí svíčková
4 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
4 špetka Sůl
Na přípravu jater
2 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
1 ks Citrony
400 g Játra drůbeží
2 polévková lžíce Kečup ostrý
70 ml Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
4 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 588 kcal
Kilojoule 2 460kJ
3% Sacharidy 11 g
30% Tuky 23 g
26% Sodík 521 mg
93% Bílkoviny 53 g

Bifteky s ohnivými játry postup přípravy receptu:

1

Svíčkovou nakrájíme na silnější bifteky, které slabě naklepeme tupou stranou nože. Posypeme solí, pepřem, opečeme v pánvi na rozpáleném sádle po obou stranách 5 minut.

2

Do jiné pánve na rozpálený olej dáme nakrájená játra. Smažíme je za stálého míchání do poloměkka. Poté přidáme na tenké plátky nakrájený česnek, drobně nasekanou chilli papričku, zamícháme. Vlijeme víno, povaříme do vyvaření vína a změknutí jater. Nakonec dochutíme játra kečupem, solí, pepřem a odstavíme z ohně.

3

Teplé bifteky podle porcí poklademe na jednotlivé talíře. Podlijeme teplými játry, na každý talíř přidáme čtvrtku citrónu. Hotové jídlo s vhodnou přílohou podáváme.

Poznámka

Bifteky podáváme teplé jako hlavní jídlo. Vhodnou přílohou jsou smažené hranolky. Hodí se také opečené brambory a zelenina.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept