Bifteky s ohnivými játry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bifteky s ohnivými játry
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 58640 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Hovězí svíčková |
4 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
4 špetka | Sůl |
Na přípravu jater | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Citrony |
400 g | Játra drůbeží |
2 polévková lžíce | Kečup ostrý |
70 ml | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
4 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 63,3mg |
Draslík | 883,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 31,6mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,1mg |
Vitamín E | 7,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Sádlo škvařené, Sůl, Česnek, Chilli paprička, Citrony, Olej slunečnicový, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Játra drůbeží, Kečup ostrý, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bifteky s ohnivými játry postup přípravy receptu:
1 | Svíčkovou nakrájíme na silnější bifteky, které slabě naklepeme tupou stranou nože. Posypeme solí, pepřem, opečeme v pánvi na rozpáleném sádle po obou stranách 5 minut. |
2 | Do jiné pánve na rozpálený olej dáme nakrájená játra. Smažíme je za stálého míchání do poloměkka. Poté přidáme na tenké plátky nakrájený česnek, drobně nasekanou chilli papričku, zamícháme. Vlijeme víno, povaříme do vyvaření vína a změknutí jater. Nakonec dochutíme játra kečupem, solí, pepřem a odstavíme z ohně. |
3 | Teplé bifteky podle porcí poklademe na jednotlivé talíře. Podlijeme teplými játry, na každý talíř přidáme čtvrtku citrónu. Hotové jídlo s vhodnou přílohou podáváme. |
Poznámka
Bifteky podáváme teplé jako hlavní jídlo. Vhodnou přílohou jsou smažené hranolky. Hodí se také opečené brambory a zelenina.