Jehněčí kýta s kukuřičkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kýta s kukuřičkami
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 58641 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 stroužek | Česnek |
800 g | Jehněčí kýta |
600 g | Kukuřičky |
60 ml | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Zázvor celý |
Na rošt | |
---|---|
20 ml | Olej rostlinný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 132,0mg |
Draslík | 626,4mg |
Vláknina | 477,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Jehněčí kýta, Olej rostlinný, Sůl, Zázvor celý, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kukuřičky nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kýta s kukuřičkami postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí kýtu vykostíme a zbavíme tuku. Česnek prolisujeme, zázvor na jemno nastrouháme. |
2 | Maso položíme vnější stranou na plochu, vykostěnou stranu lehce nařízneme, abychom je mohli naklepat. Takto připravené maso potřeme česnekem, posypeme zázvorem, osolíme a opepříme. Plát masa složíme ze všech stran do středu, aby se kraje dotýkaly. Zajistíme jehlami, vložíme do pekáče a necháme pod fólií marinovat alespoň 4 hodiny. |
3 | Gril předehřejeme na vyšší teplotu, rošt potřeme olejem. Marinované maso pokapeme olejem, vložíme na rošt a několik minut zprudka zapečeme z obou stran. Poté teplotu snížíme a maso grilujeme ještě asi 25 minut. Během grilování obracíme. |
4 | Grilované maso poté zabalíme do alobalu a necháme asi 8 minut odpočinout. Mezitím ugrilujeme ze všech stran kukuřičky, které jsme potřeli olejem. |
5 | Jako přílohu k masu s kukuřičkami podáváme studenou omáčku podle vlastní chuti. |
Poznámka
Servírujeme teplé.