Plátky bagety zapečené se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plátky bagety zapečené se sýrem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58642 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
8 krajíc | Bageta |
1 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Créme fraiche |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Rajčatový protlak |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Gruyére |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 41,3mg |
Draslík | 39,6mg |
Vláknina | 214,8mg |
Vitamín A | 355,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Česnek, Sůl, Sýr Gruyére mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Créme fraiche, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Rajčatový protlak nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Plátky bagety zapečené se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Předehřejeme troubu na 240°C (plyn na stupeň 9). |
2 | Ze sýra Gruyère odkrojíme tvrdou kůru a sýr na jemno nastrouháme. Smícháme s rajčatovým protlakem, cayenským pepřem, utřeným česnekem, crèmem fraîche, solí a pepřem. |
3 | Sýrovou směs vrstvíme na krajíčky bagety, které pokládáme na plech pomazaný olejem tak daleko od sebe, aby se jednotlivé tousty neslepily, až se bude sýr při zapékání tavit a stékat. |
4 | Teplotu trouby snížíme na 230°C (plyn na stupeň 8) a bagety zapékáme 5 - 7 minut, dokud sýr nezezlátne. |
Poznámka
Servírujeme teplé.