Jehněčí svíčková v medové marinádě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí svíčková v medové marinádě
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 58643 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
600 g | Jehněčí maso |
300 g | Med včelí |
20 ml | Olej rostlinný |
3 polévková lžíce | Sójová omáčka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 120,0mg |
Draslík | 49,0mg |
Vláknina | 405,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Med včelí, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sójová omáčka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí svíčková v medové marinádě postup přípravy receptu:
1 | Rozpuštěný med smícháme v misce se sójovou omáčkou a prolisovaným česnekem. |
2 | Maso potřeme medovou marinádou ze všech stran a pod fólií necháme alespoň 2 hodiny marinovat. |
3 | Rošt pomažeme olejem, gril předehřejeme na vyšší teplotu. Odleželé maso položíme na rošt a 4 minuty zprudka zapékáme ze všech stran. Poté teplotu snížíme a maso grilujeme ještě asi 6 minut. Často otáčíme a potíráme zbylou marinádou. |
4 | Grilované maso necháme chvíli odpočinout, poté šikmým řezem nakrájíme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.