Recept

Teplé vdolečky s tymiánem

  • Saudská Arábie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 58645
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

3 stroužek Česnek
7 g Droždí sušené
500 g Jogurt bílý smetanový
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
50 g Máta
125 ml Mléko polotučné
275 g Mouka polohrubá
1 ks Okurka salátová
2 kávová lžička Sůl
100 g Tymián čerstvý
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 672 kcal
Kilojoule 2 812kJ
20% Sacharidy 71 g
38% Tuky 29 g
21% Sodík 419 mg
32% Bílkoviny 18 g

Teplé vdolečky s tymiánem postup přípravy receptu:

1

Z čerstvého tymiánu otrháme lístečky a nasekáme je nahrubo. V míse smícháme mouku, sušené droždí, lžičku soli, nasekaný tymián, přidáme vejce a vlažné mléko. Vypracujeme vláčné těsto. Necháme 45 minut kynout.

2

Salátovou okurku oloupeme, podélně rozkrojíme a lžící vybereme semínka. Oloupanou okurku nastrouháme do misky a smícháme s nadrobno pokrájenou mátou, česnekem utřeným se solí a hustým jogurtem. Dáme vychladit do ledničky.

3

Těsto znovu promícháme a rozdělíme na 16 dílů. Z každého dílu uválíme v dlaních kuličky, mírně je zploštíme dlaní a necháme ještě 15 minut kynout.

4

Na pánvi rozehřejeme máslo, na kterém bochánky zvolna osmažíme z obou stran do zlatova, celkem 8 - 10 minut.

5

Osmažené bochánky dáváme do mírně zahřáté trouby. Když jsou hotové všechny. naskládáme je na nahřátou mísu a ozdobíme čerstvým tymiánem. Podáváme teplé s vychlazeným okurkovým dipem.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítána hodina, potřebná k vykynutí těsta.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept