Jednoduchý recept

Jehněčí kotlety v krustě z makadamových oříšků

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 58646
Kategorie: Maso

Ingredience

1,5 kávová lžička Bazalka
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kg Jehněčí kotlety
50 g Máslo čerstvé
1,5 kávová lžička Oregano
60 g Oříšky makadamové
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1,5 kávová lžička Petržel - nať
120 g Strouhanka
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 822 kcal
Kilojoule 3 437kJ
5% Sacharidy 18 g
80% Tuky 60 g
19% Sodík 373 mg
91% Bílkoviny 51 g

Jehněčí kotlety v krustě z makadamových oříšků postup přípravy receptu:

1

Oříšky nadrobno nasekáme, v míse promícháme se strouhankou, sušenými bylinkami, citronovou šťávou a pepřem. Do směsi vlijeme rozpuštěné máslo a rozšlehané vejce. Vypracujeme kompaktní hmotu (pokud se směs lepí, přidáme strouhanku).

2

Kotlety očistíme, každou potřeme připravenou směsí, vložíme do zapékací mísy a pod alobalem necháme několik hodin marinovat.

3

Troubu předehřejeme na středně vysokou teplotu, vložíme mísu s masem a přikryté zapékáme zhruba 40 minut.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept