Recept

Jehněčí kotlety ve švestkové marinádě

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (87%)
ID receptu: 58647
Kategorie: Maso

Ingredience

1 kg Jehněčí kotlety
20 ml Olej rostlinný
Na marinádu
1 ks Anýz
1 ks Chilli paprička
2 polévková lžíce Citronová šťáva
60 g Cukr krupice
150 g Džem švestkový
1 kávová lžička Mouka kukuřičná
0,5 kávová lžička Sůl
60 ml Voda pitná
1 polévková lžíce Worcester

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 679 kcal
Kilojoule 2 840kJ
11% Sacharidy 41 g
49% Tuky 36 g
12% Sodík 245 mg
82% Bílkoviny 46 g

Jehněčí kotlety ve švestkové marinádě postup přípravy receptu:

1

Z kotlet odstraníme tuk, potřeme švestkovou marinádou a pod fólií necháme několik hodin odležet.

2

Marinované kotlety položíme na rošt potřený olejem a pečeme pod grilem předehřátým na střední teplotu. Z každé strany kotlety grilujeme asi 7 minut, během grilování potíráme zbývající marinádou.

3

Maso podáváme posypané jemně posekanou petrželovou natí.

4

Na švestkovou marinádu smícháme v rendlíku švestkový džem, cukr, worcester, citronovou šťávu, drobně pokrájenou chilli papričku bez semínek, sůl a anýzovou hvězdičku. Ve vodě rozmícháme kukuřičnou mouku. Švestkovou směs za stálého míchání vaříme na mírném plameni asi 4 minuty, poté přilijeme vodu s moukou a opět mícháme a vaříme zhruba 4 minuty.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept