Recept

Smažené koule z hrachové kaše

  • Nigérie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 58648
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

75 g Hrách zelený sušený
1 špetka Kmín římský
2 polévková lžíce Kokos strouhaný
50 g Mouka pšeničná hladká
1 ks Mrkev kořen
200 g Olej kukuřičný
1 ks Paprika červená
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
50 g Tymián čerstvý
1 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 575 kcal
Kilojoule 2 406kJ
8% Sacharidy 30 g
63% Tuky 47 g
12% Sodík 236 mg
16% Bílkoviny 9 g

Smažené koule z hrachové kaše postup přípravy receptu:

1

Hrách zalijeme vlažnou vodou a necháme nejméně čtyři hodiny nabobtnat. Poté scedíme, vsypeáme do hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Vaříme do měkka minimálně 20 minut.

2

Očištěnou mrkev, zázvor a papriku zbavenou semínek pokrájíme na kousky.

3

Hrách scedíme, přidáme k němu nakrájenou zeleninu se zázvorem a vše rozmixujeme na kaši. Přidáme kokos, sůl, pepř, římský kmín, mouku, vejce a promícháme. Směs by měla mít takovou konzistenci, aby se dala dobře tvarovat. Podle potřeby případně přidáme vodu nebo mouku.

4

Směs rozdělíme na 16 dílů, ze kterých vytvarujeme koule.

5

V hluboké pánvi rozehřejeme olej na 170°C (kousek chleba by v něm měl zezlátnout za 3 minuty), ve kterém koule smažíme po částech asi 5 minut. Necháme je okapat na papírovém ubrousku. Podáváme teplé.

Poznámka

Servírujeme teplé. V době určené na přípravu není započítán čas, potřebný k namočení hrachu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept