Jehněčí špízy v kořeněné marinádě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí špízy v kořeněné marinádě
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 58649 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Jehněčí maso |
Na marinádu | |
---|---|
2 ks | Bobkový list |
0,5 ks | Cibule |
80 ml | Citronová šťáva |
50 ml | Olej rostlinný |
2 kávová lžička | Oregano |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Petržel - nať |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 160,0mg |
Draslík | 53,3mg |
Vláknina | 833,6mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,1mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Citronová šťáva, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Oregano nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí špízy v kořeněné marinádě postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí maso očistíme, zbavíme tuku a nakrájíme na kostky. Cibuli pokrájíme na jemno, bylinky nasekáme nadrobno, bobkové listy rozdrtíme. V míse promícháme suroviny na marinádu, přidáme maso a pečlivě promícháme. Pod fólií necháme maso alespoň 2 hodiny marinovat. |
2 | Marinované maso napícháme na jehly, položíme na plech vyložený pečicím papírem a ve středně vyhřáté troubě zapékáme zhruba 12 minut ze všech stran. Během pečení obracíme a potíráme zbývající marinádou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.