Recept

Vepřová pečeně ve vinné marinádě

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 58650
Kategorie: Maso

Ingredience

20 ml Olej rostlinný
600 g Vepřová pečeně
Na vinnou marinádu
1 stroužek Česnek
2 kávová lžička Mouka kukuřičná
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1,5 polévková lžíce Sójová omáčka
0,3 kávová lžička Sůl
0,5 polévková lžíce Tymián čerstvý
150 ml Víno červené
100 ml Voda pitná
1,5 polévková lžíce Worcester
Na salát
200 g Jablka
200 g Roketa
80 g Sýr Parmezán

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 591 kcal
Kilojoule 2 473kJ
3% Sacharidy 12 g
58% Tuky 43 g
23% Sodík 467 mg
58% Bílkoviny 33 g

Vepřová pečeně ve vinné marinádě postup přípravy receptu:

1

Vepřovou pečeni rozkrájíme na plátky, vložíme do mísy a zalijeme marinádou. Pod fólií necháme alespoň 3 hodiny odležet.

2

Jablka pokrájíme na tenké výseče a vykrájíme jádřince. Jablka položíme na plech vyložený pečicím papírem a pod středně vyhřátým grilem pečeme asi 8 minut. Během grilování jablka obracíme. Grilovaná jablka vložíme do mísy, přidáme Parmezán nakrájený na lístky i roketu, kterou jsme opláchli a nechali okapat, a dobře promícháme.

3

Marinované maso položíme na olejem potřený rošt a grilujeme po každé straně asi 10 minut. Během grilování maso obracíme a potíráme marinádou.

4

Hotové maso nakrájíme šikmým řezem na silnější proužky a vmícháme do salátu. Můžeme přelít dresinkem podle vlastní chuti.

5

Na vinnou omáčku na mírném plameni svaříme víno, jemně posekané lístky tymiánu, sůl, pepř, worcester, sójovou omáčku a prolisovaný česnek. Ve vodě rozmícháme kukuřičnou mouku a zahustíme jí omáčku. Na mírném plameni povaříme do zhoustnutí asi 5 minut.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept