Vepřová pečeně ve vinné marinádě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová pečeně ve vinné marinádě
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 58650 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 ml | Olej rostlinný |
600 g | Vepřová pečeně |
Na vinnou marinádu | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
2 kávová lžička | Mouka kukuřičná |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1,5 polévková lžíce | Sójová omáčka |
0,3 kávová lžička | Sůl |
0,5 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
150 ml | Víno červené |
100 ml | Voda pitná |
1,5 polévková lžíce | Worcester |
Na salát | |
200 g | Jablka |
200 g | Roketa |
80 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 121,6mg |
Draslík | 734,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 1,1mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Vepřová pečeně, Česnek, Sůl, Tymián čerstvý, Víno červené, Voda pitná, Jablka, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka kukuřičná, Pepř černý mletý, Roketa mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sójová omáčka, Worcester nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová pečeně ve vinné marinádě postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou pečeni rozkrájíme na plátky, vložíme do mísy a zalijeme marinádou. Pod fólií necháme alespoň 3 hodiny odležet. |
2 | Jablka pokrájíme na tenké výseče a vykrájíme jádřince. Jablka položíme na plech vyložený pečicím papírem a pod středně vyhřátým grilem pečeme asi 8 minut. Během grilování jablka obracíme. Grilovaná jablka vložíme do mísy, přidáme Parmezán nakrájený na lístky i roketu, kterou jsme opláchli a nechali okapat, a dobře promícháme. |
3 | Marinované maso položíme na olejem potřený rošt a grilujeme po každé straně asi 10 minut. Během grilování maso obracíme a potíráme marinádou. |
4 | Hotové maso nakrájíme šikmým řezem na silnější proužky a vmícháme do salátu. Můžeme přelít dresinkem podle vlastní chuti. |
5 | Na vinnou omáčku na mírném plameni svaříme víno, jemně posekané lístky tymiánu, sůl, pepř, worcester, sójovou omáčku a prolisovaný česnek. Ve vodě rozmícháme kukuřičnou mouku a zahustíme jí omáčku. Na mírném plameni povaříme do zhoustnutí asi 5 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé.