Recept

Vepřová panenka v krustě s medovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 58651

Ingredience

30 g Sádlo vepřové škvařené
1 kg Vepřová panenka
Na omáčku
3 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Hořčice Bornier - hrubozrnná
150 g Med včelí
1 kávová lžička Mouka kukuřičná
Na krustu
1,5 kávová lžička Bazalka
1 polévková lžíce Citronová šťáva
50 g Máslo čerstvé
1,5 kávová lžička Oregano
60 g Oříšky piniové
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1,5 kávová lžička Petržel - nať
120 g Strouhanka
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 741 kcal
Kilojoule 3 099kJ
14% Sacharidy 49 g
51% Tuky 38 g
41% Sodík 824 mg
101% Bílkoviny 57 g

Vepřová panenka v krustě s medovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Oříšky nadrobno nasekáme a v míse promícháme se strouhankou, sušenými bylinkami, citronovou šťávou a pepřem. Do směsi vlijeme rozpuštěné máslo a rozšlehané vejce. Vypracujeme kompaktní hmotu (pokud se směs lepí, přidáme strouhanku).

2

Očištěné maso rozkrájíme na 6 cm dlouhé kousky, každý přikryjeme připravenou oříškovou směsí a vložíme do sádlem vymazaného pekáče. Maso pečeme pod grilem předehřátým na vyšší teplotu. Grilujeme zhruba 30 minut.

3

Mezitím připravíme medovou omáčku. V rendlíku smícháme citronovou šťávu, med, hořčici a kukuřičnou mouku. Za stálého míchání na mírném plameni vaříme asi 3 minuty.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept