Vepřová panenka v krustě s medovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová panenka v krustě s medovou omáčkou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 58651 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 g | Sádlo vepřové škvařené |
1 kg | Vepřová panenka |
Na omáčku | |
---|---|
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Hořčice Bornier - hrubozrnná |
150 g | Med včelí |
1 kávová lžička | Mouka kukuřičná |
Na krustu | |
1,5 kávová lžička | Bazalka |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
50 g | Máslo čerstvé |
1,5 kávová lžička | Oregano |
60 g | Oříšky piniové |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1,5 kávová lžička | Petržel - nať |
120 g | Strouhanka |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 198,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 96,6mg |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vepřová panenka, Citronová šťáva, Med včelí, Bazalka, Citronová šťáva, Oříšky piniové, Strouhanka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Bornier - hrubozrnná, Mouka kukuřičná, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené, Oregano nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová panenka v krustě s medovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Oříšky nadrobno nasekáme a v míse promícháme se strouhankou, sušenými bylinkami, citronovou šťávou a pepřem. Do směsi vlijeme rozpuštěné máslo a rozšlehané vejce. Vypracujeme kompaktní hmotu (pokud se směs lepí, přidáme strouhanku). |
2 | Očištěné maso rozkrájíme na 6 cm dlouhé kousky, každý přikryjeme připravenou oříškovou směsí a vložíme do sádlem vymazaného pekáče. Maso pečeme pod grilem předehřátým na vyšší teplotu. Grilujeme zhruba 30 minut. |
3 | Mezitím připravíme medovou omáčku. V rendlíku smícháme citronovou šťávu, med, hořčici a kukuřičnou mouku. Za stálého míchání na mírném plameni vaříme asi 3 minuty. |
Poznámka
Servírujeme teplé.