Recept

Vepřová kýta v chilli medové marinádě

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 1 Vepřová kýta v chilli medové marinádě 5 1
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 58654

Ingredience

20 ml Olej rostlinný
1 kg Vepřová kýta
Na marinádu
0,5 polévková lžíce Chilli koření mleté
0,5 polévková lžíce Citronová kůra
300 g Med včelí
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 780 kcal
Kilojoule 3 262kJ
17% Sacharidy 62 g
51% Tuky 39 g
12% Sodík 240 mg
85% Bílkoviny 48 g

Vepřová kýta v chilli medové marinádě postup přípravy receptu:

1

V misce promícháme rozehřátý med, nastrouhanou citronovou kůru, chilli koření a sůl. Maso očistíme a potřeme připravenou medovou marinádou. Vložíme do pekáče, pod fólií necháme alespoň hodinu marinovat.

2

Odleželé maso dáme na olejem potřený rošt a pod grilem předehřátým na střední teplotu pečeme zhruba hodinu. Během pečení maso obracíme a potíráme zbylou marinádou.

3

Hotové maso necháme pod alobalem odležet, poté šikmým řezem krájíme na plátky.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept