Špízy z vepřového plecka v teriyaki omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 36 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špízy z vepřového plecka v teriyaki omáčce
Celkový čas: | 36 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 21 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 58655 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
700 g | Vepřová plec |
Na omáčku | |
---|---|
3 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Cukr třtinový |
150 g | Med včelí |
80 ml | Omáčka kecap manis |
250 ml | Voda pitná |
2 polévková lžíce | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 124,3mg |
Draslík | 577,9mg |
Vláknina | 527,5mg |
Vitamín A | 10,5mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vepřová plec, Česnek, Cukr třtinový, Med včelí, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka kecap manis mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špízy z vepřového plecka v teriyaki omáčce postup přípravy receptu:
1 | Očištěné plecko nakrájíme na kostky, přelijeme omáčkou a pod fólií necháme přes noc marinovat. |
2 | Marinované maso napichujeme na jehly a vložíme na plech s pečícím papírem. Špízy pod grilem předehřátým na střední teplotu grilujeme asi 15 minut. Během grilování špízy otáčíme a potíráme zbylou marinádou. |
3 | Na omáčku smícháme v rendlíku všechny suroviny a na mírném plameni za stálého míchání vaříme asi 6 minut. |