Vepřové kotlety v medovo-pomerančové marinádě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 24 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety v medovo-pomerančové marinádě
Celkový čas: | 24 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 14 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 58656 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 ml | Olej rostlinný |
1 kg | Vepřové kotlety |
Na marinádu | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
100 g | Med včelí |
1,5 polévková lžíce | Pomerančová kůra |
80 ml | Pomerančová šťáva |
2 polévková lžíce | Sójová omáčka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 172,5mg |
Draslík | 926,1mg |
Vláknina | 841,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Česnek, Med včelí, Pomerančová kůra, Pomerančová šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vepřové kotlety, Hořčice Dijonská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sójová omáčka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kotlety v medovo-pomerančové marinádě postup přípravy receptu:
1 | Kotlety i s kostí očistíme, lehce po okraji nařežeme a z obou stran namočíme do marinády. Maso vložíme do mísy a pod fólií necháme alespoň hodinu marinovat. |
2 | Marinované kotlety položíme na olejem potřený rošt, na grilu předehřátém na střední teplotu grilujeme po každé straně asi 7 minut. Během grilování potíráme zbylou marinádou. |
3 | Na marinádu v misce smícháme rozehřátý med, strouhanou pomerančovou kůru, pomerančovou šťávu, hořčici, prolisovaný česnek a sójovou omáčku. |
Poznámka
Servírujeme teplé.