Recept

Šťavnaté borůvkové muffiny

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 58658
Kategorie: Muffiny

Ingredience

200 g Borůvky
100 g Cukr třtinový
1 ks Kypřící prášek do pečiva
150 g Máslo čerstvé
250 g Mouka polohrubá
3 ks Pomeranč červený
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
Na vytření a posypání formiček
2 polévková lžíce Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
Na posypání muffiny
2 polévková lžíce Cukr moučkový
1 kávová lžička Cukr vanilka

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 690 kcal
Kilojoule 2 889kJ
24% Sacharidy 87 g
47% Tuky 35 g
5% Sodík 107 mg
20% Bílkoviny 11 g

Šťavnaté borůvkové muffiny postup přípravy receptu:

1

Červené pomeranče (pokud možno chemicky neošetřené) dobře omyjeme a osušíme. Z jednoho pomeranče nastrouháme kůru. Ze všech 3 pomerančů vymačkáme štávu a přecedíme ji, abychom odstranili ze šťávy zrníčka. Borůvky omyjeme a necháme okapat. V míse utřeme máslo, cukr a vejce do pěny. Poté přimícháme pomerančovou kůru a šťávu ze tří pomerančů. Za stálého šlehání přisypeme prosátou polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva a solí. Těsto důkladně vyšleháme, mělo by být polotuhé, v případě potřeby přidáme 2 - 3 lžíce pomerančové šťávy. Nakonec do těsta zlehka zapracujeme suché borůvky.

2

Formu na 12 kusů muffin vytřeme olejem, vysypeme polohrubou moukou a naplníme je těstem do dvou třetin. Dáme péct do trouby, předehřáté na 180°C. Pečeme je do zlatova přibližně 25 - 30 minut. Upečené mufiny necháme vychladnout asi 3 minuty, poté je vyjmeme, vložíme do papírových košíčků, posypeme práškovým cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem a podáváme.

Poznámka

Servírujeme vychladlé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept