Jednoduchý recept

Brambory smažené s česnekem a petrželkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 5866
Kategorie: Přílohy

Ingredience

1 kg Brambory
1 stroužek Česnek
50 g Mouka pšeničná hrubá
200 g Olej stolní
10 g Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 643 kcal
Kilojoule 2 690kJ
11% Sacharidy 41 g
67% Tuky 50 g
11% Sodík 230 mg
14% Bílkoviny 8 g

Brambory smažené s česnekem a petrželkou postup přípravy receptu:

1

Brambory nakrájíme na kolečka, namočíme do studené vody, po chvíli je scedíme a vysušíme utěrkou.

2

Před smažením brambory oválíme v mouce. Do oleje na smažení vhodíme stroužek česneku a když zčervená, vyjmeme ho. Kolečka brambor musí v horkém oleji plavat, osmaží se tak ze všech stran.

3

Po usmažení brambory vyjmeme, necháme okapat a posypeme je sekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept