Kuřecí prsa v burákové krustě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí prsa v burákové krustě
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 58660 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Arašídy |
600 g | Kuřecí prsa |
30 ml | Olej rostlinný |
Na marinádu | |
---|---|
80 g | Arašídy |
2 polévková lžíce | Chilli omáčka |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
150 g | Máslo arašídové |
250 g | Med včelí |
1,5 kávová lžička | Petržel - nať |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 76,8mg |
Draslík | 668,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 48,2mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 5,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Chilli omáčka, Citronová šťáva, Máslo arašídové, Med včelí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Arašídy, Kuřecí prsa, Arašídy, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí prsa v burákové krustě postup přípravy receptu:
1 | V míse promícháme rozpuštěný med a ostatní suroviny na marinádu. Kuřecí prsa lehce naklepeme, nakrájíme na pruhy, vložíme do marinády a namočíme ze všech stran. Pod fólií necháme asi 3 hodiny marinovat. Špejle namočíme do vody. |
2 | Marinované maso napichujeme na špejle a klademe na olejem potřený rošt. Pečeme na předehřátém grilu asi 6 minut. Během grilování špízy otáčíme a potíráme marinádou. |
3 | V mezičase na suché pánvi opečeme drcené arašídy. Před podáváním grilované maso v arašídech obalíme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.