Recept

Brambory v česnekové marinádě

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Brambory v česnekové marinádě 5 1
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 58666

Ingredience

1 kg Brambory
60 ml Citronová šťáva
60 ml Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
100 ml Voda pitná
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 287 kcal
Kilojoule 1 201kJ
9% Sacharidy 34 g
20% Tuky 15 g
11% Sodík 221 mg
12% Bílkoviny 7 g

Brambory v česnekové marinádě postup přípravy receptu:

1

Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na silnější měsíčky. V míse promícháme olej, vodu, prolisovaný česnek, citronovou šťávu a do této směsi vmícháme brambory. Poté brambory v jedné vrstvě naskládáme na plech a posypeme pepřem.

2

Troubu předehřejeme na střední teplotu a brambory pečeme asi 25 minut. Během pečení brambory obrátíme. Na závěr je osolíme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Brambory v česnekové marinádě
Recept na brambory v česnekové marinádě jsem si vybrala díky jeho jednoduchosti a opravdu mě nezklamal. Minimum použitého nádobí a především suroviny za pár korun (brambory jsem měla z našeho políčka, takže ty v podstatě zadarmo blink). To vše mě utvrdilo v tom, že recept určitě zopakuji. Doba přípravy odpovídá, jen pečení jsem prodloužila z 20 minut na 40, protože mi po dvaceti minutách přišly brambory ještě syrové. Ale samozřejmě záleží na tom, jakou troubu kdo používá a také na typu brambor, který vyberete. Ne každá brambora se uvaří či upeče stejně rychle. Já jsem použila odrůdu Impala. Vzhledem k tomu, že v receptu je minimum oleje a přesto se brambory krásně upečou, musím dát receptu pět hvězdiček, protože je jak snadný, tak mi přijde i zdravý a chutnal celé mé rodině.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept