Brambory v česnekové marinádě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory v česnekové marinádě
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 58666 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 kg | Brambory |
3 stroužek | Česnek |
60 ml | Citronová šťáva |
60 ml | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 3,3mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,6mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Citronová šťáva, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory v česnekové marinádě postup přípravy receptu:
1 | Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na silnější měsíčky. V míse promícháme olej, vodu, prolisovaný česnek, citronovou šťávu a do této směsi vmícháme brambory. Poté brambory v jedné vrstvě naskládáme na plech a posypeme pepřem. |
2 | Troubu předehřejeme na střední teplotu a brambory pečeme asi 25 minut. Během pečení brambory obrátíme. Na závěr je osolíme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.
Recept na brambory v česnekové marinádě jsem si vybrala díky jeho jednoduchosti a opravdu mě nezklamal. Minimum použitého nádobí a především suroviny za pár korun (brambory jsem měla z našeho políčka, takže ty v podstatě zadarmo ). To vše mě utvrdilo v tom, že recept určitě zopakuji. Doba přípravy odpovídá, jen pečení jsem prodloužila z 20 minut na 40, protože mi po dvaceti minutách přišly brambory ještě syrové. Ale samozřejmě záleží na tom, jakou troubu kdo používá a také na typu brambor, který vyberete. Ne každá brambora se uvaří či upeče stejně rychle. Já jsem použila odrůdu Impala. Vzhledem k tomu, že v receptu je minimum oleje a přesto se brambory krásně upečou, musím dát receptu pět hvězdiček, protože je jak snadný, tak mi přijde i zdravý a chutnal celé mé rodině.