Smažené krevety v bramborovém těstě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené krevety v bramborovém těstě
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58672 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
500 g | Brambory |
0,5 ks | Citrony |
250 g | Krevety tygří - loupané |
250 g | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
50 g | Solamyl |
75 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 125,5mg |
Draslík | 396,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 96,7mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,9mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Citrony, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Pepř černý mletý, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené krevety v bramborovém těstě postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory vaříme 30 minut v osolené vodě do měkka. Když se začnou rozpadat, scedíme je, rozmačkáme, přidáme máslo, sůl, pepř a Solamyl smíchaný s jedním vejcem. Vypracujeme tuhé těsto. |
2 | Dáme stranou 12 krevet, zbytek nasekáme nadrobno, zalijeme šťávou z půlky citronu a opepříme. |
3 | Bramborové těsto rozdělíme na 12 dílů, ze kterých vytvarujeme koule. Ty dlaní trochu zploštíme, do středu položíme lžíci nasekaných krevet, obalíme těstem a zformujeme do tvaru hrušky. |
4 | Do zúžených konců „hrušek“ zabodneme odložené celé krevety. |
5 | V mělké míse rozšleháme druhé vajíčko, strouhanku nasypeme na talíř. |
6 | V hluboké pánvi nebo ve fritéze rozpálíme olej na 170°C, „hrušky“ obalíme ve vajíčku a ve strouhance, následně je smažíme cca 5 minut do zlatohněda. |
7 | Necháme okapat na papírovém ubrousku a ještě teplé podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.