Recept

Jablka v rumovém těstíčku

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 58674

Ingredience

6 ks Jablka
70 ml Olej rostlinný
Na těstíčko
50 g Mouka pšeničná hladká
1 kávová lžička Olej rostlinný
2 polévková lžíce Rum
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
Na karamel
100 g Cukr krupice
100 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 642 kcal
Kilojoule 2 688kJ
14% Sacharidy 50 g
65% Tuky 49 g
3% Sodík 69 mg
7% Bílkoviny 4 g

Jablka v rumovém těstíčku postup přípravy receptu:

1

Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a jablka nakrájíme na kolečka. Nad párou umícháme vejce s ostatními surovinami na řidší těstíčko.

2

Plátky jablek namáčíme v připraveném těstíčku, smažíme na oleji z obou stran do zlatova.

3

Podáváme přelité karamelem.

4

Karamel připravíme rozpuštěním cukru v rendlíku, vmícháme vodu a za stálého míchání na mírném plameni vaříme, až vznikající karamel zezlátne a mírně zhoustne.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept