Jablka v rumovém těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablka v rumovém těstíčku
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 58674 |
Kategorie: | Smažené ovoce |
Ingredience
6 ks | Jablka |
70 ml | Olej rostlinný |
Na těstíčko | |
---|---|
50 g | Mouka pšeničná hladká |
1 kávová lžička | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Rum |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Na karamel | |
100 g | Cukr krupice |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 81,8mg |
Draslík | 240,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 202,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 4,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Olej rostlinný, Olej rostlinný, Rum, Sůl, Vejce slepičí, Cukr krupice, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablka v rumovém těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a jablka nakrájíme na kolečka. Nad párou umícháme vejce s ostatními surovinami na řidší těstíčko. |
2 | Plátky jablek namáčíme v připraveném těstíčku, smažíme na oleji z obou stran do zlatova. |
3 | Podáváme přelité karamelem. |
4 | Karamel připravíme rozpuštěním cukru v rendlíku, vmícháme vodu a za stálého míchání na mírném plameni vaříme, až vznikající karamel zezlátne a mírně zhoustne. |
Poznámka
Servírujeme teplé.