Indické smažené kapsy plněné jehněčím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Indické smažené kapsy plněné jehněčím masem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58675 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Garam masala |
100 g | Hrášek |
350 g | Jehněčí maso |
1 kávová lžička | Kari |
3 polévková lžíce | Koriandr |
200 g | Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
300 g | Olej rostlinný |
125 ml | Voda pitná |
30 g | Zázvor |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 46,7mg |
Draslík | 72,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 128,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 554,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hrášek, Olej rostlinný, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garam masala, Jehněčí maso, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kari, Koriandr, Zázvor nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Indické smažené kapsy plněné jehněčím masem postup přípravy receptu:
1 | Libové jehněčí maso umeleme. |
2 | Hladkou mouku smícháme se lžičkou soli, olejem a vlažnou vodou. Zpracováváme na pomoučeném vále alespoň 5 minut, až vznikne měkké, pružné těsto, které se nelepí na ruce. Těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme v chladu odležet. |
3 | Oloupeme a nadrobno nasekáme česnek, zázvor i cibuli, vše ve lžíci rozehřátého rostlinného oleje opečeme do měkka. |
4 | Přidáme kari a garam masalu, ještě minutu za stálého míchání opékáme. |
5 | Do směsi vložíme mleté jehněčí maso, které opečeme do hněda, přidáme hrášek, osolíme a zvolna ohříváme přibližně 10 minut, dokud se neodpaří většina šťávy z masa. Necháme vystydnout. Nakonec, těsně před dalším zpracováním, vmícháme nasekaný čerstvý koriandr. |
6 | Těsto rozdělíme na 6 stejných dílů, v dlaních vytvarujeme koule, z nich na lehce pomoučeném válu vyválíme placky o průměru 18 cm. Překrojíme je na poloviny, k jednomu konci umístíme náplň a těsto několikrát přeložíme tak, aby vznikly trojúhelníčky. |
7 | Ve fritéze nebo v hluboké pánvi rozehřejeme olej na 170°C a postupně smažíme kapsy do zlatohněda. Necháme je okapat na papírovém ubrousku. Podáváme horké i studené jako předkrm či hlavní chod. |
Poznámka
Na placky můžeme též použít kupované listové těsto nebo filo těsto.