Recept

Indické smažené kapsy plněné jehněčím masem

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58675

Ingredience

1 ks Cibule
0,5 kávová lžička Garam masala
100 g Hrášek
350 g Jehněčí maso
1 kávová lžička Kari
3 polévková lžíce Koriandr
200 g Mouka pšeničná hladká
1 polévková lžíce Olej olivový
300 g Olej rostlinný
125 ml Voda pitná
30 g Zázvor
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 644 kcal
Kilojoule 2 692kJ
8% Sacharidy 29 g
69% Tuky 52 g
0% Sodík 3 mg
20% Bílkoviny 11 g

Indické smažené kapsy plněné jehněčím masem postup přípravy receptu:

1

Libové jehněčí maso umeleme.

2

Hladkou mouku smícháme se lžičkou soli, olejem a vlažnou vodou. Zpracováváme na pomoučeném vále alespoň 5 minut, až vznikne měkké, pružné těsto, které se nelepí na ruce. Těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme v chladu odležet.

3

Oloupeme a nadrobno nasekáme česnek, zázvor i cibuli, vše ve lžíci rozehřátého rostlinného oleje opečeme do měkka.

4

Přidáme kari a garam masalu, ještě minutu za stálého míchání opékáme.

5

Do směsi vložíme mleté jehněčí maso, které opečeme do hněda, přidáme hrášek, osolíme a zvolna ohříváme přibližně 10 minut, dokud se neodpaří většina šťávy z masa. Necháme vystydnout. Nakonec, těsně před dalším zpracováním, vmícháme nasekaný čerstvý koriandr.

6

Těsto rozdělíme na 6 stejných dílů, v dlaních vytvarujeme koule, z nich na lehce pomoučeném válu vyválíme placky o průměru 18 cm. Překrojíme je na poloviny, k jednomu konci umístíme náplň a těsto několikrát přeložíme tak, aby vznikly trojúhelníčky.

7

Ve fritéze nebo v hluboké pánvi rozehřejeme olej na 170°C a postupně smažíme kapsy do zlatohněda. Necháme je okapat na papírovém ubrousku. Podáváme horké i studené jako předkrm či hlavní chod.

Poznámka

Na placky můžeme též použít kupované listové těsto nebo filo těsto.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept